Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Védi a szemet és rákellenes vegyületeket is tartalmaz :
  2023-12-07 23:44:26, csütörtök
 
 



Védi a szemet és rákellenes vegyületeket is tartalmaz - petrezselyem

Hazánkban leginkább főzés és sütés során használunk petrezselymet, azonban jó, ha tudjuk, hogy nagyon sok gyógyászati tulajdonsággal is rendelkezik ez a remek gyógynövény. A petrezselyem többek között segíthet az étvágy serkentésében, az emésztés javításában, csökkenti a görcsöket, remek vízhajtó hatással rendelkezik, és a menstruációs fájdalmat is csillapítja.

A petrezselyemtea vasban is bővelkedik, így nemcsak a vér, hanem a szív- és érrendszer egészségét is biztosítani tudja. Rendszeres fogyasztásával fokozhatjuk a vérkeringést és csökkenthetjük a vérszegénység kockázatait.

A hagyományos gyógyászat már évszázadok óta alkalmazza ezt a remek gyógynövényt. Többek között ezzel csillapították az ízületi gyulladás okozta duzzanatot és fájdalmat, de afrodiziákumként és vérnyomáscsökkentő szerként is használták.

A petrezselyemkivonat egy vizsgálat során jelentős gombaellenes és antibakteriális aktivitást mutatott, ami többek között a tüdőgyulladástól és az agyhártyagyulladástól óvhat meg. Egy másik vizsgálatban pedig két olyan baktériummal - listeria és szalmonella - szemben is védelmet jelentett, amelyek ételmérgezést okozhatnak.

Ez a gyógynövény nagyon sok értékes tápanyagot is tartalmaz: A-vitamin, C-vitamin, K-vitamin, kálium és folát. A K-vitamin például segít az erős csontok felépítésében, mivel támogatja a szervezet csontépítő sejtjeit. Ezen kívül növeli a csont ásványianyag-sűrűségét is. A kutatási eredmények szerint a K-vitaminban gazdag táplálékok fogyasztása csökkentheti a csonttörések kockázatát.

A gyógynövény számos erős antioxidánst is tartalmaz, amelyek megakadályozzák a szabad gyökök okozta sejtkárosodásokat. Legfontosabb antioxidánsai: C-vitamin, karotinoidok és flavonoidok. A flavonoidok csökkenthetik egyes betegségek kockázatait, mint például 2-es típusú cukorbetegség, vastagbélrák és szívbetegségek.

A petrezselyem rákellenes flavonoidokban is bővelkedik. Olyan flavonoid antioxidánsokat és C-vitamint is tartalmaz, amelyek csökkentik az oxidatív stresszt mint a rákos betegségek legfőbb kockázati tényezőit. A flavonoidok rendszeres fogyasztása akár negyven százalékkal is csökkentheti a vastagbélrák kockázatát.

A petrezselyem olyan tápanyagokban is bővelkedik, amelyek a szem egészségét hivatottak megvédeni. Ilyen a lutein, a zeaxantin és a béta-karotin, azaz három olyan karotinoid, amelyek a szem egészségét és jó látást biztosítanak. A béta-karotin A-vitaminná alakul a szervezetben. Az A-vitamin megvédi a szaruhártyát, a szem külső rétegét és a kötőhártyát a különféle behatásoktól és betegségektől.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: afrodiziákumként, tüdőgyulladástól, antibakteriális, antioxidánsokat, megakadályozzák, petrezselyemtea, fogyasztásával, csillapították, csökkenthetjük, flavonoidokban, szívbetegségek, tulajdonsággal, antioxidánsai, serkentésében, cukorbetegség, betegségektől, felépítésében, tápanyagokban, vérszegénység, csökkenthetik, ételmérgezést, petrezselymet, antioxidánst, petrezselyem, gombaellenes, menstruációs, csökkentheti, legfontosabb, biztosítanak, vastagbélrák, vegyületeket, vérkeringést, karotinoidok, gyógynövényt, behatásoktól, csonttörések, remek gyógynövény, petrezselyem többek, étvágy serkentésében, emésztés javításában, menstruációs fájdalmat, petrezselyemtea vasban, vérszegénység kockázatait, hagyományos gyógyászat, remek gyógynövényt, ízületi gyulladás, vizsgálat során, másik vizsgálatban, gyógynövény nagyon, erős csontok, szervezet csontépítő, kutatási eredmények,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Png virág  Png virág  69 éve hunyt el Albert Einstei...  A másik dolog,  A sors  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Nagyi telefonál  Akarat  Szép estét  Fehér virág  Hazára minden embernek szükség...  Alázat  Bounty krémes  Adakozás  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Zilahy Lajos gondolata  Akarat  A másik dolog,  A boldog családok mind hasonló...  Akarat  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Bounty krémes  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Nem tudhatod  Adakozás  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Png férfi  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Adakozás  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Mindig jusson idő nevetni  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Leonardo da Vinci gondolata  Nem tudhatod  Nem tudhatod  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Nagyon különös  Adakozás  Png virág  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Fekete István - Akác  Kellemes délutánt kívánok  Alvó cicák  Egy hatékony szolga  Julian Brass gondolata  Rátalálsz  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Reggel van  Erdőn  Ami embereknek lehetetlen, az...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Varga János Veniam - Fontos sz...  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Szép napot kívánok  Png férfi  Kaffka_Margit  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Mai harmónia kártyám  Leonardo da Vinci gondolata  képre írva  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Nem tudhatod  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam Krisztinától 
Bejegyzés Címkék
remek gyógynövény, petrezselyem többek, étvágy serkentésében, emésztés javításában, menstruációs fájdalmat, petrezselyemtea vasban, vérszegénység kockázatait, hagyományos gyógyászat, remek gyógynövényt, ízületi gyulladás, vizsgálat során, másik vizsgálatban, gyógynövény nagyon, erős csontok, szervezet csontépítő, kutatási eredmények, csonttörések kockázatát, gyógynövény számos, szabad gyökök, flavonoidok csökkenthetik, petrezselyem rákellenes, oxidatív stresszt, rákos betegségek, flavonoidok rendszeres, vastagbélrák kockázatát, petrezselyem olyan, szem egészségét, béta-karotin A-vitaminná, szem külső, különféle behatásoktól, afrodiziákumként, tüdőgyulladástól, antibakteriális, antioxidánsokat, megakadályozzák, petrezselyemtea, fogyasztásával, csillapították, csökkenthetjük, flavonoidokban, szívbetegségek, tulajdonsággal, antioxidánsai, serkentésében, cukorbetegség, betegségektől, felépítésében, tápanyagokban, vérszegénység, csökkenthetik, ételmérgezést, petrezselymet, antioxidánst, petrezselyem, gombaellenes, menstruációs, csökkentheti, legfontosabb, biztosítanak, vastagbélrák, vegyületeket, vérkeringést, karotinoidok, gyógynövényt, behatásoktól, csonttörések, baktériummal, ásványianyag, szaruhártyát, vizsgálatban, szervezetben, szalmonella, flavonoidok, gyógynövény, biztosítani, kockázatait, rendelkezik, gyógyászati, fokozhatjuk, javításában, kötőhártyát, fogyasztása, csillapítja, százalékkal, hagyományos, évszázadok, aktivitást, vitaminban, táplálékok, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4497
  • e Hét: 29388
  • e Hónap: 60874
  • e Év: 265575
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.